Ροή Ειδήσεων:

ΣΦΙΠ: Η Κιβωτός του Πιερικού μας

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014


Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού διανύοντας τον πέμπτο χρόνο ζωής του, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ξετυλίγει το κουβάρι της Ιστορίας του Μεγάλου μας Πιερικού μέσα από τα γραπτά ντοκουμέντα της δεκαετίας του '60, που υπογράφονται από μεγάλους παράγοντες-ηγέτες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους κατέστησαν τον Πιερικό ως τον ισχυρότερο επαρχιακό ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Ελλάδα για πάνω από δύο δεκαετίες.

Από την ανάγνωση και μελέτη των ιστορικών πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων του Πιερικού, αντλούμε παραδείγματα και λαμβάνουμε μαθήματα για το πώς πρέπει να διοικείται ένας σύλλογος που θέλει να χαρακτηρίζεται μεγάλος.

Το καθεστώς Ελληνικού ποδοσφαίρου (καθώς και του μπάσκετ) μπορεί να άλλαξε από την δεκαετία του '80 και ύστερα, αυτό όμως δεν αλλάζει την κοινή πεποίθηση μας, ότι για να οδηγηθεί ο σύλλογος στις επιτυχίες χρειάζεται πραγματικούς ηγέτες και ώριμες αποφάσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετοχή όλης της αφρόκρεμας της τοπικής κοινωνίας.

Αυτά είναι και προϋποθέσεις για να ακολουθήσει και ο λαός.

Γιατί μην ξεχνάτε, το κριτήριο του είναι αλάνθαστο...

Εξέχον μέλος μας, ο πατριάρχης του Πιερικού μπάσκετ, κ. Αλέκος Τσιώτσιος είναι ο συνιδρυτής, ο συμπαραστάτης, ο αρωγός, αλλά και συνάμα ο αυστηρός κριτής του ΣΦΙΠ. Είναι ο θεματοφύλακας του Πιερικού μπάσκετ και της Ιστορίας του Πιερικού γενικότερα.

Κυρ Αλέκο, οι θερμές ευχαριστίες μας για την παραχώρηση του αρχείου συνεδριάσεων ΔΣ, είναι η ελάχιστη ανταπόδοσή μας.

Ο ΣΦΙΠ αισθάνεται ότι το αρχείο αυτό ανήκει σε ολόκληρη την Πιερική κοινωνία, και για τον λόγο αυτό θα δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση τα κυριότερα σημεία του.

Η Ιστορία συνεχίζεται...

Για το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Π.

----- Ο Πρόεδρος -----            -             Ο Γραμματέας
Στέλιος Καραγεώργης           -             Γιώργος Λάλας

Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved