Ροή Ειδήσεων:

11ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και ο 1ος αγώνας Melindra Trail 5km (Nick Gkimpis)

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

gifs website

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 11 Δεκεμβρίου 2016, ο 11ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και ο 1ος αγώνας Melindra Trail 5km. Σύμμαχος της επιτυχίας ήταν ο αίθριος καιρός, ο οποίος χάρισε σε αθλητές και επισκέπτες μοναδικές εικόνες του Ολύμπου, αναδεικνύοντας τις χιονισμένες κορυφές του.

Οι συμμετοχές των αγώνων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φέρνοντας πρώτον τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα να αγγίζει ποσοστό Olympus Marathon, με 685 εγγραφές και δεύτερον το υψηλό ενδιαφέρον δρομέων να συμμετάσχουν στον 1ου αγώνα 5km Melindra Trail, αγγίζοντας τις 200 εγγραφές. Με αποτέλεσμα περισσότεροι από 800 αθλητές δρομείς ορεινού τρεξίματος να επιθυμούν να τρέξουν στα μονοπάτια του Ολύμπου και να κατακτήσουν μια θέση στον αγώνα τους.

Σχετικά με τον 11ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα.

Αξιοσημείωτο γεγονός της ημέρας, κατά γενική ομολογία των δρομέων, ήταν η πανέμορφη νέα διαδρομή, ως σημαντικός παράγοντας ενός όμορφου αγώνα, χαρίζοντας στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου μέσα από το μαγευτικό Φαράγγι του Ενιπέα καθώς επίσης και τα προσεγμένα - καθαρά μονοπάτια της διαδρομής. Στα οποία να τονίσουμε πως κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια οι εθελοντές της διοργάνωσης αρκετές μέρες πριν τον αγώνα.

Στην εκκίνηση του αγώνα, έπειτα από ακυρώσεις αθλητών την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμών, βρέθηκαν τελικά πεντακόσιοι σαράντα αθλητές (αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση) από ολόκληρη την Ελλάδα ανάμεσα στους οποίους οι πανελλήνια καλύτεροι της κοινότητας του ορεινού τρεξίματος. 

Στους τερματισμούς του αγώνα σημειώθηκαν υψηλές επιδόσεις φέρνοντας ως πρώτο νικητή τον πρωταθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο της Salomon Hellas με χρόνο ρεκόρ 2.01.02, δεύτερο νικητή τον Δημήτρη Σελέτη της Kasimis Training με χρόνο 2.01.42 και τρίτο νικητή τον Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο της Odlo-La sportiva με χρόνο 2.05.38. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε όμως την εξαιρετική επίδοση του Γιώργου Διαλεκτού καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής του αγώνα που δυστυχώς λόγω μιας άτυχης στιγμής δεν κατέκτησε μια θέση στο βάθρο. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Μπίκα της Salomon Hellas με χρόνο 2.35.19, δεύτερη η Μάλαϊ Μαρία της ομάδας της Odlo-La sportiva με χρόνο 2.36.24 και τρίτη η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training με χρόνο 2.38.57.

Για τέταρτη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες σημειώνοντας και εδώ πολύ καλές επιδόσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Παπαποστόλου με χρόνο 2.20.54,  τη δεύτερη θέση ο Αλέξανδρος Πασχάλης της ομάδας Olympus TRT με χρόνο 2.31.40 και τη τρίτη θέση ο Γιώργος Παπαϊωάννου της Wake up street με χρόνο 2:33:11. 

Στην ηλικιακή κατηγορία M40 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος της ομάδας Odlo-La sportiva (2:05:38), την δεύτερη θέση ο Bogkots Giatsek της Kasimis Training (2:06:39) και την τρίτη θέση ο Πλάτωνας Αρώνης της Kasimis Training (2:14:00). 

Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Νίκος Κωστόπουλος της Salomon Hellas (2:25:35), Ιωάννης Θεοχαρόπουλος της T.A.C. Odlo-La sportiva (2:34:23) και Ηλίας Νάτσιας του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων (2:35:06). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ βραβεύτηκε πρώτος ο Παρίζας Κωνσταντίνος της ομάδας ΝΑΟΥΣΑ με χρόνο 3:01:04, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Νεστορόπουλος της ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (3.13.02) και τρίτος της κατηγορίας ο Ιωάννης Βλάχος της ΣΕΒΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (3.24.54).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W40 κατέκτησε η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training, τη δεύτερη η Ματίνα Πρασάκη (3:35:45) και την τρίτη η Ιωάννα Σιδέρη της Krommidas coaching  (3.47.57). Ενώ στην ηλικιακή κατηγορία W50 βραβεύτηκε πρώτη νικήτρια η Ιρένα Μαλιμπόρκα (3.35.06).

Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Kasimis Training, την δεύτερη θέση η Salomon Hellas, ενώ την τρίτη η Odlo-La sportiva.

Σχετικά με τον 1ο Melindra Trail 5km.

Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, ο Melindra Trail, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη χρονιά φέτος. Με 150 αθλητές δρομείς, μικρούς και μεγάλους, δόθηκε η εκκίνησή του, λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. 

Οι αθλητές απόλαυσαν την διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου διασχίζοντας μονοπάτια φημισμένα για την μελισσοκομική τους παραγωγή και για την ύπαρξη ανθοφόρων δέντρων με την ονομασία Μελιά.

Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος νικητής του Melindra Trail ήταν ο Κώστας Σασάκαρος, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος και τρίτος ο Πολυμέρης Κουλιάνος. Ενώ στις γυναίκες, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μικρή αθλήτρια Μάρθα Γιδουλίδου, η οποία έτρεξε με τη συνοδεία του πατέρα της και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου. Ενώ τη δεύτερη και τη τρίτη, η Χριστίνα Σύρου και Βασιλική Κουκουβίτου αντίστοιχα.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 11ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τον 1ο Melindra Trail καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η διοργάνωση δεσμεύεται να διατηρήσει και να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, ήτοι το κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, η αθλητική εταιρία Under Armour, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind και η εταιρία με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου), χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη. Καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιτοχώρου που στελέχωσε πολιτιστικά το αγωνιστικό κλίμα στους τερματισμούς των αθλητών με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
  
Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου, κλείνοντας την χρονιά με την υλοποίηση της διεξαγωγής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2016 και του Melindra Trail 2016, ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2016, εύχεται σε αθλητές, χορηγούς και εθελοντές Καλά Χριστούγεννα.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2016
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved