Ροή Ειδήσεων:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, την Κυριακή 19 Ιουλίου στην Παραλία Κατερίνης

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015


Περισσότεροι από 180 αθλητές και αθλήτριες, εκπρόσωποι 40 συνολικά σωματείων από όλη την επικράτεια, θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Ανδρών - Γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Παραλία Κατερίνης,  την Κυριακή 19 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας, θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο των νικητών, αλλά και για να επιτύχουν την ένταξή τους στην Εθνική Ομάδα, που θα μας εκπροσωπήσει στους Μεσογειακούς Αγώνες  Αθλημάτων Παραλίας,  στις 27 Αυγούστου στην Πεσκάρα Ιταλίας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης,  ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο σύλλογος «Ολύμπιοι Κατερίνης».

Στην ταυτότητα των αγώνων αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και ειδικότερα εκ μέρους του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος Θεόδωρος Παυλίδης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ο προπονητής της ομάδας «Ολύμπιοι Κατερίνης» & της Εθνικής ομάδας Πάλης στην Άμμο, Βασίλης Μπατάλας,  καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου «Ολύμπιοι Κατερίνης» Καλαϊτζίδης Γεώργιος. 

Τιμή για την Κατερίνη η διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο κος Παυλίδης επισημαίνοντας: «Διαχρονικά η υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης σε μεγάλης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις είναι και θα συνεχίσει να είναι σημαντική. Ευχαριστούμε με την ευκαιρία την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης που τιμά την πόλη μας με την ανάθεση της διοργάνωσης των συγκεκριμένων αγώνων».

Για την ταυτότητα της διοργάνωσης μίλησε ο κος Μπατάλας: «Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά στην πόλη μας. Η  πάλη στην άμμο είναι ένα θεαματικό στυλ πάλης, με πολλούς φίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ, που μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων, Παγκορασίδων τον περασμένο Μάιο στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στηρίζουν  ενεργά και την συγκεκριμένη διοργάνωση. Θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω ότι στη μεγάλη διοργάνωση των Μεσογειακών που ακολουθεί, ένας ακόμη προπονητής του συλλόγου  ο Κων/νος Παπακωνσταντίνου θα είναι μέλος της εθνικής αποστολής».

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην έως σήμερα πορεία του αθλήματος ο Αντιπρόεδρος κος Καλαϊτζίδης υπογράμμισε: «Το 2004 μετά το τέλος της Ολυμπιάδας η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης  θέλοντας να καταστήσει το Άθλημα της Πάλης προσιτό στο ευρύ κοινό δημιούργησε την Πάλη στην Άμμο. Η πάλη στην Άμμο είναι η Αρχαία Ελληνική Πάλη, η οποία με απλούς και κατανοητούς κανόνες βγήκε στις Παραλίες και κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου. Προσκαλούμε το φίλαθλο κοινό να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες στηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες των αθλητών».

Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι στη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία είναι καθοριστικής σημασίας η συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη του αθλητισμού και όπως τονίστηκε «ο Δήμος Κατερίνης με απτές πρωτοβουλίες αποδεικνύει καθημερινά ότι επενδύει στον αθλητισμό».
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved