Ροή Ειδήσεων:

Πιερικός 2015, Εκάβη Νο 3: Ιστορία επαναλαμβανόμενη, είναι φάρσα!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κύριοι,
ο υποβιβασμός της ομάδας σημαίνει πως η ΠΑΕ βάσει νόμου οδεύει προς εκκαθάριση και το ποδοσφαιρικό τμήμα γίνεται ερασιτεχνικό, διοικούμενο πλέον από τον Ερασιτέχνη. Ο υποβιβασμός αυτός σημαίνει ακόμα πως όλοι όσοι βοήθησαν στο να διατηρείται μια άκρως αρρωστημένη κατάσταση την τελευταία τριετία έχουν μερίδιο ευθύνης, δεν είναι όμως της ώρας η απόδοση τέτοιων ευθυνών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πρέπει να γίνει κι αυτό μέσα στο επόμενο δίμηνο. Αυτό που πρέπει να γίνει όμως άμεσα, είναι να αποδοθούν ευθύνες στον Ερασιτέχνη. Ο θεσμικός του ρόλος είναι να βαδίζει με πράξεις σύμφωνες του Καταστατικού του, να αναδεικνύει τις Αρχές, τα Ιδεώδη και τα Ιδανικά του, απαιτώντας μάλιστα από τους συνεργαζόμενους φορείς να επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο Ερασιτέχνης δεν έκανε τίποτα από αυτά που του υπαγορεύει ο θεσμικός του ρόλος. Δεν τον απασχόλησαν καθόλου η καταβαράθρωση του Ονόματος του Πιερικού, τα αρνητικά ρεκόρ σε εβδομαδιαία βάση, οι ξεγυρισμένες σφαλιάρες από χωριά, οι αναφορές για συμμετοχή σε χειραγωγηθέντες αγώνες. Η αξία του Ονόματος υποδεκαπλασιάστηκε την τελευταία τριετία και καταντήσαμε να ντρεπόμαστε να αναφέρουμε την οπαδική μας προτίμηση. Ανέκδοτο γίναμε, την ίδια ώρα που οι φταίχτες αναρωτιώνταν που είναι ο κόσμος!
Περιμέναμε οι υπαίτιοι να σταθούν αντρίκια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Το σχήμα που διοικεί τον ερασιτέχνη την τελευταία διετία, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραδεχτεί δημόσια την πλήρη αποτυχία της στρατηγικής του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παραίτησή του, συνοδευόμενη από δήλωσή του για οριστική αποχή του από τα κοινά του Πιερικού στο μέλλον. Ακολούθως να ορίσει μετά από έναν μήνα σύγκληση ανοικτής γενικής συνέλευσης, έτσι ώστε οι όποιοι ενδιαφερόμενοι να προλάβουν να ετοιμάσουν το πρόγραμμά τους. Σε αυτήν την ανοικτή ΓΣ να υπάρξει λεπτομερής απολογισμός δράσης, για να διδαχθούν όλοι από το φιάσκο της τελευταίας διετίας. Να ακολουθήσει οικονομικός απολογισμός που να αποδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το ΔΣ ενήργησε μέσα στο πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, νομιμότητας και χρηστής διαχείρισης. Ένας οικονομικός απολογισμός ο οποίος δεν θα περιορίζεται μόνο στην ψυχρή αναφορά του ύψους των εσόδων, των εξόδων και του ταμείου του Συλλόγου, αλλά θα έχει πλήρη  καταγραφή τόσο των απαιτήσεων,  όσο και των υποχρεώσεων του, ειδικότερα απέναντι στο Δημόσιο, το ΙΚΑ και τους λοιπούς τρίτους, με ιδιαίτερη υποσημείωση ότι δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς τρίτους οι οποίοι ενήργησαν ή ενεργούν προς εξυπηρέτηση σκοπών ξένων προς το καταστατικό του Συλλόγου. Κι όλα αυτά γιατί το απερχόμενο ΔΣ θα είχε πρώτιστο καθήκον να αποδείξει πως παραδίδει έναν Πιερικό όπως τον παρέλαβε, ανεξάρτητο και αδέσμευτο, χωρίς οικονομικές και άλλες εξαρτήσεις, ώστε οι νέοι ηγέτες να έχουν την απόλυτη ευχέρεια και χωρίς το παραμικρό εμπόδιο να παρουσιάσουν το πλάνο τους για τον Πιερικό της νέας εποχής. Εννοείται πως το πλάνο αυτό θα πρέπει να στηρίζεται στις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδεώδη του Πιερικού, και όχι στην αλαζονεία, την έπαρση, την υποκρισία, τη μαλθακότητα και άλλες τέτοιες ιδιότητες που κυβέρνησαν το Πιερικό καράβι τα τελευταία χρόνια.
Αντ' αυτών των απαραιτήτων λογικών ενεργειών, είδαμε την διοίκηση του Ερασιτέχνη ενώ ήδη βρίσκεται στην δύση της θητείας της, να ανακοινώνει σύσταση επιτροπής για να συγκεντρώσει προτάσεις επενδυτών! Δεν θα αναλύσουμε και πάλι το ασυμβίβαστο ερασιτέχνη και επένδυσης, ούτε και το αστείο σκεπτικό περί αναγκαιότητας σύστασης επιτροπής. Από φήμες ακούσαμε πως υπάρχει κάποιο σχέδιο συγχώνευσης του Πιερικού με άλλο σωματείο. Μάλιστα η συγχώνευση δεν θα είναι ακριβώς συγχώνευση, αλλά αμοιβαία αλλαγή ονομάτων! Οι φήμες αυτές μας έβαλαν σε υποψίες και ψάχνοντας βρήκαμε στοιχεία. Ρωτάμε λοιπόν το ΔΣ του Ερασιτέχνη και θέλουμε άμεσες απαντήσεις: Είναι αλήθεια πως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις κατά τις οποίες θεωρούνται συνοφειλέτες ΠΑΕ και Ερασιτέχνης; Με ποια αιτιολογία συνυπογράψατε συναλλαγματικές καθιστώντας συνυπεύθυνο τον Ερασιτέχνη σε χρέη της ΠΑΕ; Τα χρέη αυτά εξοφλήθηκαν, ή σας βαρύνουν ακόμα και σήμερα; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που οι φήμες θέλουν να γίνεται αλλαγή ονομάτων; Μήπως το σχέδιο που επεξεργάζεσθε γίνεται εκ του πονηρού λόγω υποθήκευσης του μέλλοντος του Πιερικού;
Ελπίζουμε να μην έχει έτσι η κατάσταση. Ελπίζουμε και περιμένουμε να κάνετε το σωστό, παρέχοντάς μας ταυτόχρονα επαρκείς αποδείξεις οικονομικής καθαρότητας. Σε αντίθετη περίπτωση επυφυλασσόμεθα κάθε δικαιώματός μας να κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών εναντίον των μελών του ΔΣ, του ΣΦΚ Πιερικός.
Δια της παρούσης καλούμε και τους κυρίους Παπαζιώγα, Καλαμπάκα και Τζιούτζιο, να αναλογισθούν τις πιθανές ηθικές τους ευθύνες, απέναντι στα μέλη των φορέων που εκπροσωπούν, και γενικότερα απέναντι στην Πιερική κοινωνία.
Γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν κάποιοι που θα μας κατακρίνουν. Τους απαντούμε πως ο Πιερικός έφτασε εδώ γιατί πετάγατε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι. Ο Πιερικός που εμείς ονειρευόμαστε είναι πεντακάθαρος. Αν σιωπήσουμε, αυτή η τακτική θα επαναληφθεί. Μιλάμε γιατί δεν θέλουμε τέτοια επανάληψη. Ο πεντακάθαρος Πιερικός έχει λαμπρό μέλλον. Από τον σκουπιδιάρη Πιερικό τί μπορούμε να περιμένουμε;

Για το Δ.Σ. του ΣΦΙΠ

      Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας
  Στέλιος Καραγεώργης                        Γιώργος Λάλας    

ΣΦΙΠ <sfipierikou@gmail.com>

Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved