Ροή Ειδήσεων:

Συγκινεί το μήνυμα νεαρής αθλητικογράφου κατά της βίας στα γήπεδα

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015


Το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είναι γιορτή, η εκδήλωση χαράς του κόσμου, οι οικογένειες που σμίγουν, η καρδιά της πόλης που χτυπά.

Ο κακός οιωνός; οι κροτίδες και ελαφρόμυαλοι οπαδοί… Ουκ ολίγες φορές έχουμε δει βία στα γήπεδα -να είμαστε θεατές σε σκηνές άγριου ξυλοδαρμού. “Μία σπίθα αρκεί να φέρει τη καταστροφή” έτσι λένε, δεν γίνεται να διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα κάποιου σε ένα πράγμα, που είναι γιορτή, χαρά και αγάπη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτα λειτουργούμε σαν άνθρωποι και μετά φίλαθλοι, στο κάτω-κάτω η αποφυγή της βίας κάνει καλό στην υγεία μας και για αυτό προπάντων χρειάζεται να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Το κάθε είδους “καγκουριάς” στα γήπεδα δείχνει την απέχθεια που έχουμε στον ίδιος μας τον εαυτό.

Ότι κάνουμε είναι καθρέπτης του προσώπου μας.

Μην αφήνουμε μια λάθος απόφαση του διαιτητή, ένα κακό φάουλ, ένα λάθος σφύριγμα να αλλάξει την εικόνα μας. Ήρθε ο καιρός να ξυπνήσουμε την αθωότητα μέσα μας να ανοίξουμε τα μάτια και το μυαλό και να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως το ποδόσφαιρο είναι ακοή και συναίσθημα.

Η δύναμη και το πάθος πρέπει βγαίνει από την καρδιά και τη φωνή όχι από τα χέρια και τα ρόπαλα.

Αγκαλιαστείτε με τους γύρω σας τραγουδήστε όλοι μαζί, μην επιτρέπεται να σας χαλάνε τη γιορτή σας, αφήστε τη εικόνα της μπάλας να αναπαύεται στα δίχτυα, απολαύστε το πράσινο χρώμα του χορταριού, τις χρωματιστές φανέλες και κάντε το ποδόσφαιρο μια έκτη ποδοσφαιρική αίσθηση.
  
Ένα Ηigh-Five με τον διπλανό σας φτάνει να ταράξει την αύρα θετικά.

Εμείς, ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί να διδάξουμε τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις ηθικές αξίες, και αφήστε τον κ. Κοντονή και τον κ. Τσίπρα να κάνουν την δικιά τους αρμόδια δουλειά.

Της  Ξένιας Τσαβέ
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved