Ροή Ειδήσεων:

«Σ.Φ.Κ. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ»: Το «Οικονομικόν», αιώνιο πρόβλημα!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μια μέρα μετά την Ιστορική νίκη πρόκριση επί της Νίκης Βόλου, το Κύπελλο (καθώς και το Πρωτάθλημα) της περιόδου 1962/1963 συνεχίζεται για τον πρωτάρη στη Α' Εθνική Πιερικό, αφού απομένουν να πραγματοποιηθούν άλλοι τρεις πολύ σημαντικοί αγώνες.

1. Ο αγώνας κατάταξης της 30ης Ιουνίου 1963, για την 9η θέση του πρωταθλήματος (Πιερικός - Αιγάλεω 3-1)

2. Ο ημιτελικός Κυπέλλου της 7ης Ιουλίου 1963, για μια θέση στον τελικό (Πιερικός - Αβέρωφ Ιωαννίνων 4-0) και

3. Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της 18ης Ιουλίου 1963 (Πιερικός - Ολυμπιακός 0-3)

Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως, ήδη έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας το οικονομικό άνοιγμα του Συλλόγου αναδεικνύεται δια του Προέδρου Θεόδωρου Χατζόγλου ως πρώτο θέμα, ενώ ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Παπαζήσης με την εισήγησή του δίνει έμφαση στην ευθιξία των μελών του Δ.Σ. έναντι του αντίκτυπου που έχει στη Πιερική κοινή γνώμη το οικονομικό ζήτημα.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Σ.Φ.Κ. ορίζεται να πραγματοποιηθεί (παρά τις φήμες περί του αντιθέτου) την 10η Ιουλίου 1963:

Στην Κατερίνη σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου 1963 και ώρα 8 μ.μ. συνεδρίασαν στα γραφεία του Συνδέσμου σε τακτική συνεδρίασαν τα μέλη του Δ.Σ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ως προς τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Οικονομικό

2) Σύγκληση ετήσιας Γενικής Συνέλευσης για εκλογή νέου Δ.Σ.

Παρόντες οι κ.κ Θ. Χατζόγλου, Α. Παπαζήσης, Δ. Τσιφοδήμος, Μ. Πετρίδης, Π. Αλεξανδρίδης, Ν. Κεφαλίδης, Κ. Μελετλίδης και Ι. Δενεσίδης.

Ως προς το 1ο θέμα, ο Πρόεδρος κ. Χατζόγλου λέει ότι από όσα είναι σε θέση να γνωρίζει, μετά την προχθεσινή ενημέρωσή του από τον ταμία κ. Δεληβελιώτη, «...τα οικονομικά μας βρίσκονται και πάλι σε όχι καλή κατάσταση. Κι αυτό συμβαίνει διότι στους τελευταίους αγώνες, με εξαίρεση δυο τρεις αναμετρήσεις, τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα. Αν προστεθούν τώρα και οι τελευταίες δαπάνες, το οικονομικό μας άνοιγμα αυξήθηκε σημαντικά. Παρακαλώ όλους να διερευνήσουμε κάθε δυνατή λύση, έστω και για κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών μας, εν όψει μάλιστα και του ημιτελικού ή και τελικού του Κυπέλλου».

Θέμα 2ο: Ο κ. Παπαζήσης, όσον αφορά στο δεύτερο θέμα λέει τα εξής: «Κύριοι, από πολλά σημεία του ορίζοντα ακούγονται ψίθυροι ότι δεν έχουμε σκοπό να παραιτηθούμε συγκαλώντας την ετήσια τακτική συνέλευση. Αυτό ασφαλώς θα το γνωρίζετε όλοι σας, δεδομένου ότι επί μήνες ακούγονται οι ψίθυροι αυτοί. Με τη λήξη του πρωταθλήματος και των άριστων πορειών μας στο Κύπελλο, όπου πιστεύω ότι θα φτάσουμε στον τελικό, νομίζω ότι επιτελέσαμε με επιτυχία το έργο που μας ανατέθηκε και ως εκ τούτου θα πρέπει να προχωρήσουμε στη σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης».

Με την πρόταση του κ. Αντιπροέδρου συμφωνούν ο κ. Πρόεδρος και οι παρόντες κ.κ Σύμβουλοι.

Μετά από σύντομη εξέταση των ημερομηνιών αποφασίζονται τα παρακάτω: Το Δ.Σ. συγκαλεί την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου τη 10η του προσεχούς μήνα Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΙΟΝΥΣΙΑ» με θέματα: 1) Λογοδοσία απερχόμενου Δ.Σ. 2) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής 3) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη 15μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση που δε θα υπάρξει απαρτία της συνέλευσης, αυτή θα επαναληφθεί μετά από οκτώ ημέρες στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα όπως ορίζει το καταστατικό του Συνδέσμου. Δίνεται εντολή στη Γραμματεία να μεριμνήσει για τη δημοσίευση της απόφασης και να αποστείλει έγκαιρα προσκλήσεις προς τα μέλη και γενικά για να διευθετήσει όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες της Γενικής Συνέλευσης.

Αφού δεν υπήρχε άλλο θέμα για συζήτηση, η συνεδρίαση ολοκληρώνεται και το παρόν πρακτικό υπογράφουν:

Ο Πρόεδρος: Θ. ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ                                           Ο Γεν. Γραμματέας: Α. ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Τα Μέλη: Δ. ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ, Κ. ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ, Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ, Μ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ, Ν. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ, Ι. ΔΕΝΕΣΙΔΗΣ.

Επεξήγηση φωτογραφίας
Καλοκαίρι 1970, από αριστερά: Ρούντολφ Ιλόφσκι (Προπονητής), Θεόδωρος Χατζόγλου, Αλέκος Τσιώτσιος, Ντίνος Γκουγκουρέλας (Πρόεδρος), Βασίλειος Παράσχος, Γιάννης Φαρδέλλας, Φιλώτας Σφήκας, Αντώνης Παπαζήσης και Χάρης Κρεοπωλίδης.
Με την παρούσα φωτογραφία ο ΣΦΙΠ θέλει να τονίσει με ιδιαίτερο τρόπο την αδιάκοπη προσπάθεια και αγωνία των παραγόντων του Σ.Φ.Κ. για τη διασφάλιση και ανάδειξη της λαμπρής πορείας του Πιερικού. Ο Πρόεδρος Θεόδωρος Χατζόγλου και ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Παπαζήσης παραμένουν αρωγοί του Πιερικού της νέας δεκαετίας. Η φιλοσοφία του νέου Δ.Σ. του Πιερικού με πρόεδρο τον Ντίνο Γκουγκουρέλα παραμένει η ίδια, όπως και τα προβλήματα του Συλλόγου με πρώτο και κυρίαρχο το οικονομικό.   Ο δρόμος για την διαρκή καταξίωση της ομάδας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
Η αγωνιστική παρουσία του Πιερικού όμως και σε πείσμα των οικονομικών δοκιμασιών του, εξακολουθεί να καθιστά την Κατερίνη υπερήφανη μητρόπολη του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
Η Ιστορία συνεχίζεται...
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved