Ροή Ειδήσεων:

Η Εθνική Τράπεζα «Υιοθέτησε» την Κατερίνα Νικολαϊδου

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014


Με την «υιοθεσία» της Κατερίνας Νικολαΐδου από την Εθνική Τράπεζα άνοιξε η αυλαία της παρουσίασης των ονομάτων των 55 αθλητών υψηλού επιπέδου που θα έχουν τη στήριξη ιδιωτών, τραπεζών και εταιριών στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.

Η παρουσίαση των αθλητών και η βράβευση των χορηγών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε)  έγινε σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/11 στο κτήριο της Ε.Ο.Ε. και πρόκειται για το αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» που εμπνεύστηκε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος. Συνολικά 28 εταιρίες, τράπεζες και ιδιώτες ανέλαβαν να στηρίξουν 55 αθλητές και αθλήτριες από 13 αθλήματα στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Την τιμή να είναι η πολυπληθέστερη ομάδα του προγράμματος κατέχει η κωπηλασία, με 9 αθλητές που «υιοθετήθηκαν» όλοι από την Εθνική Τράπεζα. Ανάμεσά τους και η «Κορυφαία αθλήτρια του 2013» Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Η Νικολαΐδου έχει διακριθεί σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος τα τελευταία χρόνια. Έχει κατακτήσει συνολικά  6 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στις κατηγορίες Νεανίδων, Νέων και Γυναικών. 

Το 2014 στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμά της και διεκδικεί με αξιώσεις και μέσα από πολύ σκληρή προετοιμασία τη  πρόκριση και συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου μίλησε στην εκδήλωση εκ μέρους των αθλητών κωπηλασίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς βρέθηκαν χορηγοί να μας βοηθήσουν. Εμείς στην κωπηλασία είμαστε εννέα άτομα στο πρόγραμμα και η Εθνική Τράπεζα έδωσε το «παρών» και την ευχαριστούμε πολύ που μας βοηθά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.»

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Αλ.Τουρκολιάς μιλώντας για την απόφαση της Εθνικής να στηρίξει την κωπηλασία ανέφερε χαρακτηριστικά «Όταν ο κύριος Καπράλος με επισκέφτηκε στο γραφείο μου για να συζητήσουμε την πρότασή του και ποιούς αθλητές θα αναλάβουμε, σκέφτηκα το κουπί που τραβάμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι αμέσως αποφασίσαμε να είναι η κωπηλασία αυτή που θα επιλέξουμε. Άλλωστε είναι ένα άθλημα που χαρίζει διαρκώς μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και αξίζει την στήριξή μας». 

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, παρέστησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι της αθλητικής και Ολυμπιακής Οικογένειας, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved