Ροή Ειδήσεων:

Στην κορυφή του κόσμου η Νικολαϊδου

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014


Στο βάθρο των νικητών για τέταρτη φορά εφέτος σε μεγάλη διοργάνωση ανέβηκε η Κατερίνα Νικολαϊδου μετά από μια συναρπαστική κούρσα με δραματικές εναλλαγές όπου η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια έχασε στο νήμα για 4 δέκατα του δευτερολέπτου το χρυσό μετάλλιο. Ο λόγος για την κορυφαία διοργάνωση του 2014 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών – Γυναικών στο Άμστερνταμ 25-31 Αυγούστου όπου η Νικολαϊδου αγωνίστηκε στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ασημένιο μετάλλιο.
Ο αγώνας της Νικολαϊδου στον κωπηλατικό στίβο Bosbaan του Άμστερνταμ με ισχυρό πλάγιο άνεμο και έντονο κυματισμό ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός. Η Νικολαϊδου μετά από μία αργή εκκίνηση άρχισε να κερδίζει το χαμένο έδαφος. Στα τελευταία 500 μέτρα και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση ανέβασε τον ρυθμό της πλησιάζοντας την προπορευόμενη αθλήτρια του Βελγίου Evelin Peleman και πέρασε για λίγο μπροστά. Ένα βούλιαγμα όμως  του κουπιού της εξαιτίας του έντονου κυματισμού 250 μέτρα πριν τον τερματισμό την ανάγκασε να κόψει την ταχύτητά της και η βελγίδα ξαναπήρε την πρωτοπορία. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό ήταν η σειρά της Peleman να επηρεαστεί από το κύμα και να χάσει για λίγο τον έλεγχο του σκάφους της . Η Νικολαϊδου έφτασε μαζί με την Peleman στον τερματισμό με την βελγίδα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 7:31,31 και την Νικολαϊδου  το ασημένιο  με 7:31,73. Τρίτη τερμάτισε η Bertko από τις ΗΠΑ ενώ τις επόμενες θέσεις του τελικού κατέλαβαν οι αθλήτριες της Γερμανίας του Καναδά και της Κίνας.
Ο προπονητής της Νικολαϊδου και τεχνικός σύμβουλος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Μπικογιάννης δήλωσε μετά τον αγώνα:
«Η Κατερίνα συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά κάθε φορά που αγωνίζεται με την σταθερότητά της και την αγωνιστηκότητά της. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα στην κορυφή και στο βάθρο των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών αγώνων. Ήταν το 6ο κατά σειρά μετάλλιο που κερδίζει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα πράγμα που την κάνει μία από τις καλύτερες αθλήτριες στην κατηγορία της. Εδώ ολοκληρώνεται  η πολύ επιτυχημένη  εφετινή χρονιά και ξεκινάει η επόμενη που θα κορυφωθεί με τον αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο το 2016. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία για την μεγάλη στήριξη που παρέχει στην Κατερίνα καθώς και την ασφαλιστική εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την υλική και πάνω από όλα ηθική συμπαράσταση που μας παρέχει. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της κωπηλασίας που βρίσκονται πάντα κοντά στις προσπάθειες των αθλητών μας»
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved