Ροή Ειδήσεων:

Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας 0 - 0 (Κύπελλο)

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014


Παρότι αγωνίστηκε για περισσότερο από 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Σαμουηλίδη, ο Αιγινιακός δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Αγροτικού Αστέρα με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2014-2015.

Η ομάδα της Βόρειας Πιερίας, μπροστά σε περίπου 400-500 θεατές στην πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωσή της για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 2' ο Πέντα με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταταρίδη με το Λιόλιο από κοντά, στην επαναφορά, να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή στο παιχνίδι για το συγκρότημα του υπηρεσιακού Γιώργου Ματζουράκη, το οποίο παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Σαμουηλίδη στο 18' με δεύτερη κίτρινη κάρτα (απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι), δε μετουσίωσε, όχι μόνο σε γκολ αλλά ούτε καν και σε ευκαιρίες την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για τον Αιγινιακό ήταν στο 54' όταν ένα συρτό διαγώνιο σουτ του Ζούρκου μπλόκαρε ο Ταταρίδης.

Από εκεί και πέρα, η ευοσμιώτικη άμυνα "ένιωσε" την πίεση της πιερικής ομάδας ουσιαστικά στις καθυστερήσεις όταν στο 90' η κεφαλιά του Λιόλιου από σέντρα του Γιαζιτζόγλου πέρασε άουτ και στο 90' + 2' όταν ο Κουτσοσπύρος δεν έκανε όπως θα ήθελε το ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Αστέρας, αφού ξεπέρασε το πρώτο νωθρό διάστημα στο παιχνίδι, και ειδικά μετά την αποβολή, αμύνθηκε με επιτυχία, με το αριθμητικό μειονέκτημα να μη φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας παράλληλα την ευκαιρία να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Η τακτική του Παναγιώτη Διλμπέρη θα μπορούσε να αποδώσει "καρπούς" για τους "σταχυοφόρους" αν στο 90' + 1' ο Κρυστάλλης που έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο ανάμεσα από τη μεσαία γραμμή και τη μεγάλη περιοχή του Αιγινιακού έχοντας μόνο τον Τόλιο μπροστά του (έπειτα από λάθος εκτίμηση του Λιόλιου) προχωρούσε προς την εστία και δε σούταρε βεβιασμένα και απελπιστικά άστοχα.

Ο ίδιος παίκτης στο 87' προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τόλιο από 40 μέτρα, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Αιγινιακού.

Νωρίτερα, στο 58', ο Μίλιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, έπειτα από σέντρα του Αθανασιάδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιγινιακός (Γιώργος Ματζουράκης): Τόλιος, Αραμπατζής, Τέλλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Ρίκκα, Ζούρκος (67' Κουτσοσπύρος), Δεμιρτζόγλου (62' Κ. Αχαλινόπουλος), Πέντα, Καζάκης.

Αγροτικός Αστέρας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Γεωργιάδης, Σαμουηλίδης, Καπίας, Καθάριος (55' Αθανασιάδης), Χατζηλιάδης, Πέεφ, Μίλιτς (66' Κρυστάλλης), Καρακατσάνης (87' Βελλίνης), Σκλιοπίδης.

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Χατζηνάκος (Δράμας), Σίπκας (Πέλλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Καζάκης, 50' Γιαζιτζόγλου, 63' Πέντα, 71' Φαμπίνιο, 85' Ρίκκα, 89' Κουτσοσπύρος - 5' Σαμουηλίδης, 29' Καπίας, 69' Αθανασιάδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 18' Σαμουηλίδης (2η κίτρινη)

Έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι Θεσσαλονικείς στο διαιτητή Κοτσάνη για πέναλτι σε χέρι του Φαμπίνιο στο 44'.

Στις κερκίδες του "Γιάννης Παραλυκίδης" βρέθηκε και ο πρώην "ισχυρός άνδρας" του Αγροτικού Αστέρα, Κώστας Ριαβόγλου.

Παρών στο γήπεδο του Αιγινίου και ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, Σωτήρης Μαυρονάσιος.
Ντεπούτο για Αραμπατζή, Τέλλο, Ρίκκα και Καζάκη σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Αιγινιακού.

Με τον Αγροτικό Αστέρα αγωνίστηκε ο Καρακατσάνης (πέρασε από Πιερικό και Αιγινιακό), Καθάριος (πέρασε από Πιερικό), Μίλιτς (πέρασε από Βατανιακό) και Σκλιοπίδης (πέρασε από Πιερικό). Στον πάγκο ήταν ο Βοσνιάδης που πέρυσι βρισκόταν στο ρόστερ του Αιγινιακού στο β' εξάμηνο.
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved