Ροή Ειδήσεων:

Ν.Ο.ΚΑΤ.: Υποτροφία Ολυμπιακής προετοιμασίας από το Ίδρυμα Λεβέντη

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014


ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία,  την Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία παρευρέθησαν πολλοί και σημαντικοί παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας  αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Κωπηλασία είχε την τιμητική της στις απονομές των 27 υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, καθώς όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, είχε πολλές και σημαντικές Παγκόσμιες διακρίσεις, και σαν αποτέλεσμα 5 διακεκριμένοι κωπηλάτες ήταν μεταξύ των  επίλεκτων των φετινών υποτροφιών.

Ανάμεσα σε αυτούς και η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που έχοντας παρουσιάσει πολύ γερά χαρτιά στην υποψηφιότητά της, όπως τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στο Πανευρωπαϊκό και στους Μεσογειακούς αγώνες, την νεαρή της ηλικία αλλά και την πολλά υποσχόμενη πορεία της στους διεθνείς στίβους, κατέκτησε επάξια για 4η συνεχόμενη χρονιά την υποτροφία, που εκτός από την επιβεβαίωση που εισπράττει, της εξασφαλίζει μια πιο απρόσκοπτη πορεία στην πολύ σκληρή προσπάθειά της για την πραγμάτωση του ονείρου της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Την τελετή, η οποία συμβολίζει την μακρόχρονη υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στο χώρο του αθλητισμού, παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Κυριακή Γιαννακίδου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Την εκδήλωση προλόγισε  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος. Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη εκπροσώπησαν οι: κ. Γιώργος Α. Δαυίδ, Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, καθώς και ο Επίτροπος κ. Αναστάσης Λεβέντης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Χορηγία και Εθελοντισμός: Προσφορά στον Αθλητισμό και στην Κοινωνία», με συντονιστή το δημοσιογράφο & Μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κ. Τάσο Τέλλογλου, και ομιλητές τον κ. Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον πρέσβη Δημήτρη Τζιρά, Επικεφαλής Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας Ε.Ε. & Γενικό Διευθυντή Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2004, τον κο Μάκη Ασημακόπουλο, Γενικό Συντονιστή Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Αθήνας- ΣΕΓΑΣ) & την κα Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Συνολικά, στην τελετή, απονεμήθηκαν 27 υποτροφίες, σε αθλητές & αθλήτριες Ολυμπιακών ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση του αναμνηστικού Μεταλλίου «Κωνσταντίνου Τσικλητήρα» από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), κ. Γεώργιου Ανδρεάδη, στον κ. Χάρη Δαυίδ για τη συνεισφορά του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ιδρύθηκε το Μάιο του 1979 ως αποτέλεσμα των προσδοκιών του Κύπριου επιχειρηματία Αναστασίου Γ. Λεβέντη (1902 -1978), ο οποίος έθεσε και τους βασικούς άξονες δράσης του, με προσανατολισμό στην κοινωνία, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη -εκτός από το εκτεταμένο κοινωφελές πρόγραμμά του και τη δράση του στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς- έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στη μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Διασποράς. Μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης ελληνικών σπουδών, με τη συστηματική χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή, επιστημονική και ιατρική έρευνα, αλλά και μέσα από το εκδοτικό του έργο, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη ακολουθεί με συνέπεια το όραμα του ιδρυτή του.
Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, αποτελούν οι Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με γνώμονα την προαγωγή του Ολυμπιακού Ιδεώδους που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 400 υποτροφίες προσέφεραν τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος στους νέους και στον ελληνικό αθλητισμό.
O Έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Νικολαΐδης Γιάννης
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved