Ροή Ειδήσεων:

Παντελίδης Σάκης: Ατομική προπόνηση - προετοιμασία πριν την προπόνηση.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014


Κατα γενικη ομολογια οι προπονησεις που διεξαγονται τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Ευρωπη και αφορουν την διαρκεια και την συχνοτητα τους ειναι κατα βαση ομοιες.

Τοσο στο εξωτερικο οσο και στην χωρα μας η διαρκεια των προπονητικων μοναδων κυμαινεται μεταξυ 1.15΄΄-1.30΄΄ και το εβδομαδιαιο προγραμμα προπονησεων λειτουργει παρομοια. Ειναι αρκετο για τους ποδοσφαιριστες να διατηρησουν ή ακομη και να βελτιωσουν την κατασταση τους μεσα απο ενα τετοιο καθημερινο πλανο εργασιας.

Τελικα ειναι λαθος ή σωστο να ¨¨προετοιμαζετα騨 ο ποδοσφαιριστης πριν απο την προπονηση;

Kατα την προσωπικη μου γνωμη οι ποδοσφαιριστες ΠΡΕΠΕΙ να συμμετεχουν σε ένα ατομικο προγραμμα βελτιωσης ( pre-warm up training ) τουλαχιστον 3-4 φορες την εβδομαδα.

Εχω μια εκπληκτικη εμπειρια στις προηγουμενες ομαδες μου , τοσο στον ΗΡΑΚΛΗ οσο και στον ΑΡΗ Θεσσαλονικης οπου καθιερωσα ενα προγραμμα πριν την προπονηση για καθε ποδοσφαιριστης ξεχωριστα μεσα στο γυμναστηριο.

Αρχικα , θεωρω πως οι ποδοσφαιριστες ηταν λιγακι επιφυλακτικοι και δεν ηθελαν να το ακολουθησουν. ( το προγραμμα περιελαμβανε ατομικη βελτιωση και παρουσια 45΄ - εκτος των τραυματιων - πριν την υποχρεωτικη παρουσια τους για την ομαδικη προπονηση. Μετα ομως απο 4-5 μηνες και βλεποντας την διαφορα στην βελτιωση της αποδοσης τους καταλαβαν την φιλοσοφια μου. Καθε ποδοσφαιριστης ειχε ενα ατομικο προγραμμα σε συναρτηση με τις αδυναμιες του. Οι ασκησεις αφορουσαν ολες τις μυικες ομαδες για ενδυναμωση, ευλυγισια και εκρηκτικοτητα.

Οι στόχοι του προγράμματος ηταν:

Καταλληλη προσαρμογη στο προγραμμα της ομαδικης προπονησης
Βελτιωση μυικων ανισορροπιων
Ασκησεις προληψης τραυματισμων ( prioproceptive excercises )
Ασκησεις ενδυναμωσης κορμου ( Core stability )
Ενεργοποιηση τεστοστερονης
Καλυτερη συγκεντρωση μεσα στην προπονηση

Τα αποτελεσματα μπορω να πω πως ηταν εκπληκτικα.

Πολλοι ποδοσφαιριστες , ακομα και οταν εφυγαν απο την ομαδα ακολουθησαν αυτο το μοτιβο διοτι κατανοησαν τα οφελη αυτης της δουλειας.

Εμπιστευτηκαν την δουλεια μου γιατι μεγιστοποιησαν ατομικα την αποδοση τους και εκμηδενισαν τις πιθανοτητες τραυματισμου.

Το προτεινω ανεπιφυλακτα αλλα παντα με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ συγκεκριμενο και σωστη
ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ.
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved