Ροή Ειδήσεων:

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδεσφαίρου Πιερίας:Επιστολή στην ΕΠΣ Πιερίας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε

Σε συνέχεια των, από 25-6-2012 (αριθ. πρωτ. 67) & 7-9-2012 (αριθ. πρωτ. 84) επιστολών μας, οι οποίες επισυνάπτονται, αλλά και πολλών προφορικών συνεννοήσεων και συμφωνιών του προέδρου μας κ. Λάζαρου Τζιούτζιου με τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας κκ. Νικόλαο Γεωργιάδη & Κωνσταντίνο Καρέκλα, σχετικά με τις προσλήψεις προπονητών από σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Π.Σ. Πιερίας, σας ενημερώνουμε ότι ελάχιστα πράγματα τακτοποιήθηκαν, ενώ τα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ κατηγορίας έχουν φτάσει στην 8η αγωνιστική.
 

Για το λόγο αυτό σας πληροφορούμε αναλυτικά για την υπάρχουσα τραγική κατάσταση στο πιο πάνω θέμα.
 


Στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία, πέντε (5) σωματεία (Α.Ε. Καρίτσας – Άρης Κοκκινοπλιτών – Απόλλων Λιτοχώρου – Ταύρος Ελάφου – Α.Ε. Δρυάνιστα), συνεχίζουν να απασχολούν στην θέση του προπονητή άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ορίζει ο Κανονισμός Προπονητών της Ε.Π.Ο., αλλά και οι οδηγίες τις οποίες έχετε δώσει στα σωματεία σας με τα έγγραφα, αριθ. πρωτ. 1274/3-7-2012 & 1495/5-9-2012, τα οποία επισυνάπτονται, σχετικά με τις προσλήψεις προπονητών.
 
Τα άτομα που απασχολούν τα σωματεία Α.Ε. Καρίτσας & Άρης Κοκκινοπλιτών (Τόκας & Μπασπανάς) δεν διαθέτουν (έστω και παράνομα, βάσει του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο.) ταυτότητα εκτελούντος χρέη προπονητή, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων μεταξύ Ε.Π.Σ. Πιερίας και Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας, ενώ ο εκτελών χρέη προπονητή στην Α.Ε. Καρίτσας κ. Τόκας, συμμετέχει σε αγώνες πρωταθλήματος ως ποδοσφαιριστής.
 
Το σωματείο Ταύρος Ελάφου απασχολεί στην θέση του προπονητή άτομο (Σωτήριος Παπαγιαννόπουλος) που διαθέτει (έστω και παράνομα, βάσει του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο.) ταυτότητα εκτελούντος χρέη προπονητή, η οποία, όμως, έχει εκδοθεί κατά παράβαση της διαδικασίας η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Π.Σ. Πιερίας και Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας και συγχρόνως, ο εν λόγω, συμμετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες πρωταθλήματος.
 
Τα σωματεία Απόλλων Λιτοχώρου & Α.Ε. Δρυάνιστα απασχολούν στην θέση του προπονητή άτομα (Νικόλαος Μαρνέλας και Κοσμάς Ζαζόπουλος) που διαθέτουν (έστω και παράνομα, βάσει του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο.) ταυτότητες εκτελούντων χρέη προπονητών, οι οποίες, όμως, έχουν εκδοθεί κατά παράβαση της διαδικασίας η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Π.Σ. Πιερίας και Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας.
 
Επίσης έχει εκδοθεί, κατά παράβαση, δελτίο πιστοποίησης προπονητή στον κ. Απόστολο Καϊνό, προπονητή του σωματείου Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου και μέλος του Συνδέσμου μας, διότι ο εν λόγω προπονητής δεν προσκόμισε την ανάλογη βεβαίωση από τον Σύνδεσμο μας.
 
Στην Β΄ ερασιτεχνική η κατάσταση είναι χειρότερη.
 
Τα σωματεία: Αναγέννηση Σφενδάμης – Πιερικός Κ. Αγιάννη – Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς – Μακεδονικός Ν. Εφέσου – Πιερικός Ρυακίων – Διγενής Αλωνίων – Όλυμπος Βροντούς – Αναγέννηση Σβορώνου – Αναγέννηση Κολινδρού – Δίας Αγ. Δημητρίου, απασχολούν στην θέση του εκτελούντος χρέη προπονητή, άτομα τα οποία δεν έχουν τηρήσει την διαδικασία η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Π.Σ. Πιερίας και Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν Πιερίας.
 
Το σωματείο Ακαδημία Κατερίνης 2006, απασχολεί στην θέση του προπονητή τον κ. Παύλο Φυτόπουλο, πτυχιούχο προπονητή, ο οποίος δεν έχει εγγραφεί στο Σύνδεσμο μας, προκειμένου να του χορηγηθεί βεβαίωση και να εκδοθεί νόμιμα δελτίο πιστοποίησης προπονητή.
 
Συνολικά, 17 από τα 32 σωματεία σε Α΄ και Β΄ κατηγορία , ποσοστό πάνω από το 50%, απασχολούν άτομα στην θέση του προπονητή, κατά παράβαση της νομιμότητας.
 
Η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα κάποιων ατόμων, που θέλουν να παριστάνουν τον προπονητή, με το αζημίωτο, καταπατώντας νόμους και κανονισμούς.
 
Αντιθέτως εκθέτει την Ε.Π.Σ. Πιερίας, ως διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων, αλλά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας, ως φορέα υπεράσπισης των νομίμων δικαιωμάτων των πτυχιούχων προπονητών, στην φίλαθλη κοινή γνώμη και δεν βοηθά στην ανάπτυξη του Πιερικού ποδοσφαίρου.
 
Παρακαλούμε, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
 
Για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος, επισυνάπτουμε δείγματα εγγράφων (Δήλωση Υπεύθυνου Αγωνιστικής Λειτουργίας Ομάδος από το σωματείο – Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του εκτελούντος χρέη προπονητή προς τον Σύνδεσμο Προπονητών - Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του εκτελούντος χρέη προπονητή προς την Ε.Π.Σ. Πιερίας – Βεβαίωση του Συνδέσμου Προπονητών στον εκτελούντα χρέη προπονητή).
 
Βάσει των πιο πάνω εγγράφων προτείνουμε συγκεκριμένη διαδικασία, κατά παράβαση του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο. , για την οποία έχουν ενημερωθεί οι κκ. Ν. Γεωργιάδης και Κ. Καρέκλας, προς τακτοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης.
 
Σας παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση του προβλήματος και την ενημέρωση μας για τις εξελίξεις, προκειμένου να καθορίσει ο Σύνδεσμος μας την θέση και τις ενέργειες, απέναντι σε αυτούς που δεν σέβονται την νομιμότητα και λειτουργούν σε βάρος των μελών μας.
 
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία, πληροφόρηση, διευκρίνιση ή αποστολή στοιχείων για το πιο πάνω θέμα.
ο Πρόεδρος 
ο Γενικός Γραμματέας
Λάζαρος Τζιούτζιος
Κωνσταντίνος Κραγιόπουλος
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved