Ροή Ειδήσεων:

Ο νέος προπονητής του Πιερικού, Ντούσαν Μιτόσεβιτς

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο νέος προπονητής του Πιερικού, Ντούσαν Μιτόσεβιτς παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ της Κατερίνης το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός και έπιασε αμέσως δουλειά, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα το απόγευμα.


Τον προπονητή, που θα έχει ως βοηθό τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Θωμά Δεληγιάννη (παραμένουν ο Γιάγκου και Συμεωνίδης ως γυμναστής και προπονητής τερματοφυλάκων αντίστοιχα), παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός, Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος είπε: «Έχω τη χαρά να σας πω ορισμένα πράγματα για την ομάδα επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του νέου προπονητή. Ο Πιερικός είναι ομάδα με ιστορικό παρελθόν, μεγάλες επιτυχίες, φιλάθλους που κολακεύονται να βλέπουν την ομάδα τους γεμάτη μαχητικότητα, ικανότητα, να πετυχαίνει νίκες.

Σχεδιάσαμε το καλοκαίρι μια ομάδα με κυρίαρχο στοιχείο την αξιοποίηση του τοπικού ταλέντου και μαζί με ό, τι καλύτερο από το νεανικό υλικό της περιοχής, πήραμε και ορισμένους αξιολογημένους ποδοσφαιριστές για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Όταν σχεδιάζει κανείς την ομάδα που αγαπάει, το κάνει πιστεύοντας ότι πράττει το καλύτερο. Αναγκαστήκαμε λόγω των αποτελεσμάτων να ακολουθήσουμε διορθωτική πορεία. Δε σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη έφταιγε ο προπονητής αλλά το μόνο εύκολο τούτη τη στιγμή ήταν η αλλαγή να είναι αυτή στην τεχνική ηγεσία. Ασχοληθήκαμε μια εβδομάδα με αυτό το θέμα, συνειδητά και έχοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον τεχνικό τιμ. Για μένα που είμαι πρόεδρος της ομάδας, το υλικό μας είναι το καλύτερο και απλά χρειάζεται έναν καθοδηγητή, ένα προπονητή που να διδάξει ποδόσφαιρο και να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Δε γίνεται τα παιδιά της Πιερίας να ξέχασαν το ποδόσφαιρο.

Με αυτό στο μυαλό, χειριζόμενος αποκλειστικά το θέμα, αξιολόγησα πολλές προπονητικές επιλογές και είναι χαρά μου και τιμή μου να αναθέτουμε εν λευκώ την ομάδα στον Ντούσαν Μιτόσεβιτς, γνωστό στην Ελλάδα και την Πιερία, έναν άνθρωπο με αξιοζήλευτο παλμαρέ, που έχει περάσει από τους πάγκους των Ηρακλή, Πανσερραϊκού και Αναγέννησης Καρδίτσας ενώ «μεγαλούργησε» στην Κύπρο κερδίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα με την Ανόρθωση και κοουτσάροντας την ομάδα σε πάνω από σαράντα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

 Έχει το «πακέτο» που με οδήγησε να τον εμπιστευτώ. Βοηθός του θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μάκης Δεληγιάννης, ενώ παραμένουν οι Νίκος Γιάγκου και Γιάννης Συμεωνίδης ως γυμναστής και προπονητής τερματοφυλάκων αντίστοιχα. Να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ότι με αυτό το υλικό, την ομάδα και το προπονητικό τιμ, θα μπορέσουμε να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας. Και οι φίλαθλοι να έχουν υπομονή με τα νέα παιδιά και την ομάδα.

Δε θα απογοητεύσουμε τον κόσμο, όμως κανείς δεν έχει μαγικό ραβδί. Έχω μιλήσει διεξοδικά με το Ντούσαν και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κινούμαστε στα ψηλά της κατηγορίας. Ντούσαν σε καλωσορίζω, σου παραδίδω τα κλειδιά των αποδυτηρίων και πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχή, και για σένα και για την ομάδα».

Στα πρώτα του λόγια ως τεχνικός του Πιερικού, ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δέχτηκα πρόταση από μια ιστορική ομάδα όπως ο Πιερικός και πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα που είναι πολύ αγαπημένη χώρα. Θα προσπαθήσω να δώσω ό, τι έχω, εμπειρία και γνώσεις για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δύσκολη θέση. Ελπίζω να βοηθήσουμε όλοι, συνεργάτες, παίκτες, διοίκηση και ο κόσμος να έχει λίγη υπομονή. Ήλθα σε μια ποδοσφαιρική πόλη, ο κόσμος γνωρίζει πολλή μπάλα κι εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να μαζέψουμε βαθμούς και να βρεθεί ο Πιερικός στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σίγουρα μας περιμένει πολλή δουλειά και δε θέλω να πω μεγάλα λόγια. Περιμένω βοήθεια από όλους. Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά και μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Μου άρεσε το κλίμα στην ομάδα. Είναι απαραίτητο να πιστέψουν οι παίκτες στους εαυτούς τους, να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε βαθμούς. Όσο για τα νέα παιδιά, και στον Πανσερραϊκό επί των ημερών μου αναδείχτηκαν νεαροί παίκτες, όπως ο Γεωργιάδης ενώ και στον Ηρακλή δούλεψα με τους νεαρούς τότε Στολτίδη, Πάντελιτς, Κωνσταντινίδη. Ένας στόχος μας εδώ είναι να δουλέψουμε με τα νεαρά παιδιά και θα το προσπαθήσουμε με κάθε ευκαιρία.»
Share this Article on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
© Copyright KateriniGoal - Nick Gkimpis 2011 - 2017 All Rights Reserved